skip to Main Content

Ook de provincie Flevoland hoort er nu helemaal bij! Zaterdag 26 mei ging het eerste Repair Café in Zeewolde van start. In buurthuis De Meermin werd de bijeenkomst feestelijk geopend door wethouder Dijksterhuis, die een kapotte waterkoker had meegebracht. Organisator Truus Visser kan terugblikken op een geslaagde eerste bijeenkomst.

Taartjes
“Ik ben heel blij dat we nu eindelijk zijn begonnen. Want ik liep al tijden rond met plannen om een Repair Café op te starten”, aldus Visser, die voor de gelegenheid speciale Repair Café-taartjes had laten bakken. Het was, waarschijnlijk door het prachtige weer en het Pinksterweekend, niet heel druk. Maar er waren toch nog minstens tien bezoekers met kapotte spullen. Daarnaast kwamen diverse buurtbewoners een kijkje nemen. De lokale pers was vertegenwoordigd en ook de Repair Bus van de landelijke Stichting Repair Café was uit Amsterdam overgekomen voor de opening.

Kruimeldief
Wethouder Dijksterhuis sprak van een ‘mooi initiatief’ dat hij namens het gemeentebestuur van harte ondersteunt. Een bezoekster die met een kapotte kruimeldief aankwam zei: “Ik hoopte al dat er hier ook een Repair Café kwam. Het is geweldig dat jullie nu zijn begonnen!”

Het aanbod aan reparaties was divers: een oplaadbare heggeschaar, een lockmachine, een verrekijker, een vlakschuurmachine en een printer van HP. Dat laatste apparaat was volgens de eigenaresse pas één jaar oud. Ook vrijwilligster Anneke de Vries had zelf iets meegenomen dat nog niet zo oud was: een Tefal strijkijzer. “Je gaat er toch niet van uit dat zo’n ding al na een half jaar kapot is!” Gelukkig konden de meeste spullen gerepareerd worden. Op de waterkoker van de wethouder na, want dat apparaat was helaas definitief gesneuveld.

Volgende bijeenkomst
Truus Visser en haar collega-vrijwilligers kijken al uit naar de volgende bijeenkomst. Die is op vrijdag 29 juni van 11 tot 14 uur. Het Repair Café Zeewolde is in de toekomst iedere laatste vrijdag van de maand in Buurthuis De Meermin, Kerkplein 20, Zeewolde.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top