skip to Main Content

Spullen moeten duurzamer en beter repareerbaar zijn, vindt een groeiend aantal Repair Café-vrijwilligers. Dit blijkt uit onderzoek van het Centre for Sustainable Design, onderdeel van de University for the Creative Arts in het Engelse Farnham.

Onderzoekers van het Centre vroegen aan vrijwilligers van 317 Repair Cafés uit tien landen waarom ze meedoen met het Repair Café. De ondervraagden mochten meer dan één antwoord geven. 92 Procent gaf als reden dat ze vinden dat spullen beter repareerbaar moeten worden. Twee jaar geleden deed het Centre eenzelfde onderzoek. Toen vond 85 procent van de ondervraagden de repareerbaarheid van spullen een belangrijke reden om betrokken te zijn bij het Repair Café.

‘Ik wil anderen aanmoedigen ook te gaan repareren’, was een andere belangrijke reden voor vrijwilligers om zich in te zetten in het Repair Café. Net als ‘met het Repair Café doe ik iets waardevols voor mijn buurt’.

Smartphones, laptops en tablets
De onderzoekers vroegen ook met wat voor spullen mensen naar het Repair Café komen. Volgens de vrijwilligers begint het aantal bezoekers met smartphones, laptops en tablets langzaamaan te stijgen. In 2014 zei 15 procent van de ondervraagden dat er in hun Repair Café vaak tot bijna altijd kapotte smartphones werden aangeboden. In 2016 is dit percentage gestegen naar 19 procent. Bij de tablets en laptops zien we een stijging van zo’n 10 procent.

Nieuwsgierig naar de rest van het onderzoek? Bekijk de onderzoeksresultaten in The Second Global Survey of Repair Cafés.

Final RC Infographic Amends

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top