skip to Main Content

Afbeelding 2Het aantal Repair Cafés in binnen- en buitenland blijft gestaag groeien. Inmiddels telt Nederland al meer dan 200 Repair Cafés: vier keer zoveel als een jaar geleden. Ook in het buitenland is het aantal opgelopen tot boven de 200, waardoor er wereldwijd meer dan 400 Repair Cafés te vinden zijn.

Het motto ‘Weggooien? Mooi niet!’ spreekt steeds meer mensen aan. Vrijwilligers over de hele wereld zetten zich vol enthousiasme in om de afvalberg te verkleinen en de saamhorigheid in de buurt te vergroten door samen te repareren.

Buitenlandse Repair Cafés
Het beproefde Repair Café-startpakket is inmiddels verkrijgbaar in vier talen. In Duitsland is het Repair Café booming: dat land heeft inmiddels 50 Repair Cafés en is daarmee, na Nederland en België, het derde Repair Café-land van de wereld.

Maar het repareren begint ook in andere landen aan te slaan. Zwitserland, Amerika, Canada, Oostenrijk, Engeland, Brazilië en zelfs Liechtenstein: allemaal zijn ze inmiddels ruimschoots bekend met het Repair Café-concept. En ook in Ierland begint het repareren te kriebelen, in februari opende Repair Café Dublin zijn deuren.

Netwerk
Uit Nederland is het Repair Café niet meer weg te denken. Ons land kent inmiddels een aanzienlijk netwerk van Repair Café-groepen, die onderling ook steeds vaker samenwerken. Ze doen inspiratie bij elkaar op en wisselen ervaringen uit. Stichting Repair Café Nederland ondersteunt die ontwikkelingen door organisatoren van Repair Cafés op diverse manieren met elkaar in contact te brengen, bijvoorbeeld via een speciale Facebook- en een emailgroep.

Martine Postma, bedenker van het Repair Café: “Het is zo leuk om te zien dat het Repair Café mensen in heel Nederland – en daarbuiten – verbindt. Echt geweldig!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top