skip to Main Content

Japan, Duitsland, de Verenigde Staten, Italië… de belangstelling voor het Repair Café komt inmiddels uit alle windstreken. Het Nederlandse fenomeen blijkt een wereldprimeur. Voor zover bekend is er nergens een vergelijkbaar landelijk burgerinitiatief dat over samen repareren gaat. Journalisten van onder meer Aljazeera, Der Spiegel en diverse Amerikaanse internetpublicaties berichtten de afgelopen weken over het Repair Café.

Wired
Het Amerikaanse Wired, een tijdschrift over technologie en de invloed daarvan op cultuur, economie en politiek, schreef een mooi stuk. Dat gaat niet alleen over het Repair Café, maar ook over het lokale Fixers Collective in New York. Hier worden, net als in het Repair Café, kapotte huishoudelijke apparaten gerepareerd. De nadruk ligt bij deze club op het creatief hergebruik van spullen. Ook de Japanse editie van Wired plaatste dit verhaal.

De Natural Resources Defense Council NRDC schreef een nuttig artikel op de website, waarbij ook tips worden gegeven over waar je op moet letten bij de aanschaf van spullen en over hoe je zelf eenvoudige reparaties kunt verrichten. De NRDC wordt door The New York Times (die, zoals we eerder lieten weten zelf ook een artikel over het Repair Café publiceerde) een van Amerika’s meest invloedrijke milieuorganisaties genoemd.

‘Grassroots’
In het Duitse opinieweekblad Der Spiegel stond een paginagroot stuk over de impact van het Repair Café en televisiezender Al Jazeera interviewde Martine Postma van de Stichting Repair Café bij het Haagse Repair Café. Diverse Amerikaanse websites publiceerden de afgelopen weken artikelen over het Nederlandse ‘grassroots’ fenomeen. Het internetmagazine Shareable plaatste er bovendien een filmpje bij van Repair Café Maastricht.

Ook in Nederland
Maar ook in Nederland blijft de persaandacht voor de Repair Cafés groot. Er gaat geen dag voorbij of het Repair Café is niet ergens in Nederland in het nieuws. Journaliste Tracy Metz schreef een leuk artikel voor NRC Next. In het biojournaal stond een stukje over Repair Café Culemborg. Het tijdschrift Genoeg, over duurzaam leven met minder spullen, maakte een reportage bij Repair Café Delft.

Ook nu zijn er weer aanvragen voor interviews van journalisten uit Italië, Duitsland en Hongarije. De Stichting Repair Café is blij met de media-aandacht. Martine Postma van de Stichting: “De publicaties zijn zonder uitzondering positief van toon. Dat is natuurlijk leuk, maar het is vooral belangrijk dat steeds meer mensen horen over de mogelijkheid van het repareren van spullen.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top