skip to Main Content

‘Mijn föhn doet het weer en het was gezellig’, schrijft Saskia van Hell uit Zwolle op de website van Stichting Repair Café. We stellen haar een paar vragen over de reparatie van haar föhn.

Saskia van Hell is 45 jaar, ze werkt als planoloog bij de provincie Overijssel en als vrijwilliger bij Gevangenenzorg.

Je föhn was kapot?
‘Ja, mijn föhn is al meer dan 15 jaar oud, maar haperde nooit. Tot een paar maanden geleden het aan/uit-knopje ineens lam was. Het ding weggooien kwam niet bij me op. Ik probeer zo veel mogelijk te (laten) repareren.’

Bij het Repair Café?
‘Dit was mijn eerste bezoek ooit. Voorheen moest ik helemaal naar de andere kant van de stad fietsen. Nu is er eentje bij mij om de hoek.’

Hoe verliep je bezoek aan het Repair Café, van binnenkomst tot vertrek?
‘Het was een zaterdagmiddag, om een uur of drie. Bij de intake-tafel zat een enthousiaste vrouw die mij uitlegde hoe het Repair Café werkt. Ze vroeg een van de reparateurs of hij mijn föhn dacht te kunnen maken. Ja hoor, hij ging meteen aan de slag en ik ging, met een cappuccino, tegenover hem zitten.

Intussen waren andere reparateurs bezig met een jarenzestigkast met ingebouwde radio en platenspeler. Toen ze er een elpee oplegden en er muziek klonk, begon iedereen te klappen.

De vrijwilliger tegenover mij priegelde aan mijn föhn. Uit elkaar halen bleek moeilijker dan de reparatie zelf. Het stukje achter de schuif was afgebroken. Weer vastplakken met een beetje lijm, stekker in het stopcontact en mijn föhn was gerepareerd!

Na de reparateur bedankt te hebben, heb ik het evaluatieformulier ingevuld, fooi in de pot gedaan en ben voldaan naar huis gewandeld.’

Wil je ook een Repair Café bezoeken, zoek op onze website naar een Repair Café bij jou in de buurt!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top