skip to Main Content

De jongste loot aan de Repair Café-stam bevindt zich in IJsselstein. In die gemeente, bij Utrecht, gaan medewerkers van het reïntegratieproject SamSam maandelijks een Repair Café organiseren voor en door inwoners van IJsselstein. De eerste bijeenkomst, op 14 juni, trok circa veertig bezoekers. Na de zomer gaat Repair Café IJsselstein door.

Op de eerste bijeenkomst konden inwoners van IJsselstein kennismaken met het Repair Café. Sommigen kenden het fenomeen al uit de media, anderen kwamen er voor het eerst mee in aanraking. Maar net als in andere plaatsen kwamen ook bij Repair Café SamSam in IJsselstein weer de meest uiteenlopende kapotte voorwerpen op tafel.

Gaten in jaszakken
Een stoomstrijkijzer waarvan de eigenares het snoer niet helemaal meer vertrouwde, werd weer prima in orde gemaakt. Een fiets die al geruime tijd piepend en krakend door de stad reed, werd met wat olie tot zwijgen gebracht. Aan de naaitafel werd het probleem opgelost van een sleutelbos die gaten maakte in allerlei jaszakken. Een aanwezige wethouder naaide hoogstpersoonlijk en onder grote belangstelling een stoffen zakje, waarin de vrouw de sleutelbos vanaf nu kan bewaren om haar jaszakken te beschermen.

Ook de Repair Bus uit Amsterdam, met gereedschap en reparatiedeskundigen aan boord, was er op 14 juni bij. Martine Postma, van de Stichting Repair Café, zei heel blij te zijn met het IJsselsteinse initiatief.

Sociale component
“Dit Repair Café is het eerste dat wordt georganiseerd vanuit een reïntegratieproject”, aldus Postma. “De andere Repair Cafés die nu in Nederland draaien, zijn het initiatief van groepen die zich in eerste instantie betrokken voelen bij het milieuaspect. Ik vind het erg leuk dat er nu ook een Repair Café is waar de sociale component – het samen actief zijn, samen iets doen en ontdekken – de organisatoren over de streep trok.”

Nieuwe Repair Café-data in IJsselstein worden op de RepairCafé-website gemeld, zodra ze bekend zijn.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top