skip to Main Content

Van 22 tot en met 28 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse Week Zonder Afval. In deze landelijke actieweek geeft Milieu Centraal tips en adviezen voor een leefstijl waarmee je minder afval produceert. Repair Café International is zoals elk jaar weer partner van het project.

Dit jaar heeft de Week Zonder Afval als thema ‘Maak de switch’. In dat kader presenteert Milieu Centraal duurzame alternatieven voor allerlei vormen van ingesleten gedrag. “Veel mensen vinden het bijvoorbeeld nog steeds normaal om een nieuw exemplaar te kopen wanneer een apparaat kapot gaat, terwijl repareren in veel gevallen heel goed mogelijk is”, weet Martine Postma van Repair Café International. “Daar willen we het publiek in deze week weer eens extra op wijzen.”

Leven met minder afval is helemaal niet moeilijk

Volgens Martine zijn veel mensen graag bereid om ‘de switch te maken’ als dat niet te moeilijk is. “En dat is het leuke: leven met minder afval is helemaal niet moeilijk. Het is voor iedereen haalbaar en het geeft een goed gevoel. Dat zien we dagelijks in het Repair Café, waar een ruime meerderheid van de spullen die binnenkomen, met succes wordt gerepareerd. Al die gerepareerde voorwerpen herinneren de eigenaars dagelijks aan hun bezoek aan het Repair Café en motiveren hen om vaker te repareren. Dat is de ‘switch’ die we willen.”

Tijdens de Week Zonder Afval komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals het kiezen van milieuvriendelijke verpakkingen, tweedehands kopen, lokale initiatieven om spullen te delen, en natuurlijk repareren.

Meer informatie

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top