skip to Main Content

Nederland is weer vijf Repair Café-locaties rijker! Afgelopen weekend gingen lokale organisatoren in Utrecht, Tilburg, Maastricht, Amsterdam-Zuidoost en Leeuwarden van start met hun eerste eigen Repair Café. Bij de Stichting Repair Café stroomden maandagochtend de positieve berichten uit deze plaatsen binnen. Vervolgbijeenkomsten staan overal al in de steigers.

Utrecht en Tilburg
“Er was een behoorlijke aanloop en er waren veel enthousiaste geluiden bij de bezoekers te beluisteren”, mailden de lokale organisatoren in Utrecht. Repair Café Tilburg schreef: “Groot succes, 25 reparaties uitgevoerd, 40 bezoekers. Iedereen met gelukkiger gevoel naar huis.” Zowel de Utrechters als de Tilburgers organiseren op zaterdag 26 november hun tweede Repair Café.

Maastricht
Repair Café Maastricht trok veel meer bezoekers dan de organisatoren hadden verwacht. “Ruim 60 reparaties werden verricht”, schreef de website Maastricht Aktueel. “De fietsreparaties stonden op nummer 1. Maar ook mensen die langskwamen met meubeltjes, lampen, elektrische apparaten, kleding, schoeisel en luxaflex werden met alle plezier geholpen.” Op zondag 27 november is het in Maastricht opnieuw repareren geblazen.

Amsterdam-Zuidoost
In Amsterdam-Zuidoost waren vooral elektrische apparaten in trek, in Leeuwarden kwam van alles binnen: apparaten, fietsen, kledingstukken. Tientallen reparaties werden verricht, in een opperbeste sfeer. De Amsterdammers gaan op vrijdag 25 november voor de tweede keer aan de slag.

Leeuwarden
De Leeuwardenaren hadden aanvankelijk plannen om in het voorjaar pas weer een Repair Café te organiseren, maar gaan na het succes van afgelopen weekend kijken of ze dat kunnen vervroegen. “Dat zou natuurlijk prachtig zijn”, reageert Martine Postma, van de Stichting Repair Café, die met de Repair Bus uit Amsterdam de start van Repair Café Leeuwarden meemaakte. “Het enthousiasme is er overduidelijk in Leeuwarden. Zowel bij de organisatoren als bij de bezoekers. Het zou goed zijn om daar nú gebruik van te maken, door direct meer Repair Café-data te plannen.”

De Stichting Repair Café heeft alle lokale organisatoren de afgelopen tijd ondersteund met informatie, advies op maat, poster- en flyermateriaal en publiciteit via haar landelijke netwerk van repareerfanaten en andere geïnteresseerden. De Stichting wenst alle lokale organisatoren heel veel succes met het vervolg in hun gemeente.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top