skip to Main Content

Juist nu de Europese Unie zich inspant om reparatie van onder meer witgoed te bevorderen, maakt Miele dat in de praktijk juist moeilijker. Dat schrijft NRC Handelsblad. De productfabrikant levert geen onderdelen meer aan webwinkels zoals PartsNL en Fiyo. Alleen via Miele zelf kunnen nog reserveonderdelen worden besteld, maar het assortiment op de website van Miele is veel kleiner dan wat onderdelenwebshops tot voor kort aanboden.

Stap druist in tegen tendens om juist meer te gaan repareren

Repair Café International is niet blij met de ontwikkeling. “Deze stap druist regelrecht in tegen de geest van de nieuwe Europese regels en de tendens in de samenleving om juist meer te gaan repareren”, reageert directeur Martine Postma in NRC. De beslissing is des te opmerkelijker omdat Miele zich juist altijd profileert als een degelijk merk, dat duurzaamheid en repareerbaarheid hoog in het vaandel heeft.

Naar aanleiding van het nieuws over Miele schreef Warna Oosterbaan op 12 januari een opiniestuk in NRC. Zijn pleidooi: dwing fabrikanten hun spullen zo te maken, dat ze te repareren zijn.

Meer lezen

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Bovenstaand bericht lijkt de situatie niet helemaal juist weer te geven. Uit het stuk van NRC:

  “Miele wijst erop dat consumenten nog aan alle onderdelen kan komen via de eigen website van Miele. Daar wordt slechts een selectie tentoongesteld, maar volgens Verhoeven kan per e-mail of telefonisch nog alles besteld worden. Dat deze mogelijkheid online niet is terug te vinden, noemt hij „interessante feedback op onze website”. Witgoedreparateurs kunnen bij Miele alleen nog onderdelen bestellen voor wasmachines, afwasmachines en koelkasten, mits ze zich bij Miele hebben aangemeld als ‘professioneel reparateur’. ”

  Ik lees dat als:
  – consumenten kunnen alle onderdelen nog bestellen, mogelijk deels telefonisch of per mail (en alleen bij Miele, dus)
  – beroepsreparateurs moeten het met een kleiner aanbod doen, en moeten zich eerst aanmelden

  Geen goede ontwikkeling, uiteraard!

 2. Die zuigkracht regelaar was aan onze Miele ,,,die print 70euro op een Engelse site dat je ook om die heen kon op de motor zate 4 aansluitingen de twee buitenste gebruiken en werkt ook en betere zuig kracht ook nog

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top