skip to Main Content

Repareerfans kunnen dit seizoen nog één keer terecht in het Ostadetheater. Daar organiseren de Stichting Repair Café en het Natuur- en Milieuteam De Pijp op zondag 6 juni het voorlopig laatste Repair Café in Amsterdam-Zuid. De foyer van het theater (Van Ostadestraat 233d) is van 12.00–17.00 uur open voor iedereen die kapotte spullen wil repareren. Een fietsenmaker, een elektricien, een naaister en een timmerman staan klaar om gratis bij de reparaties te helpen. Met gereedschap, materialen én de nodige vakkennis. Bij mooi weer zitten de reparateurs buiten.

Het Repair Café van 6 juni is het laatste van een serie van vier reparatiebijeenkomsten in De Pijp. Sinds maart konden buurtbewoners elke maand één keer terecht in het Repair Café. “Met deze reeks wilden we kijken of er in het stadsdeel animo is voor een structureel Repair Café”, vertelt Martine Postma, oprichter van de Stichting Repair Café.

Structureel Repair Café
Dat animo is er zeker, meent Postma. “Het Repair Café heeft tot nu toe elke keer vele tientallen bezoekers getrokken, die de meest uiteenlopende kapotte spullen bij zich hadden. Het is verrassend hoe veel van die spullen ter plekke gerepareerd konden worden. En hoe enthousiast de bezoekers iedere keer weer zijn! Dat geeft wel aan dat we hiermee door moeten gaan.”

Ook het Natuur- en Milieuteam (NMT) is enthousiast. “Het Repair Café is drie vliegen in een klap. Je kunt je spullen weer gebruiken en hoeft dus niets weg te gooien, je leert allerlei handige dingen én je ontmoet bewoners en ambachtslieden uit de buurt” zegt Lilian Voshaar van het NMT.

De Stichting Repair Café gaat de zomer benutten om de plannen voor een structureel Repair Café in Amsterdam-Zuid verder uit te werken. In het najaar moet er meer duidelijkheid zijn.

Andere locaties
Overigens gaat het Repair Café op andere locaties hoe dan ook door. In Amsterdam-West staan dit jaar nog drie repareerbijeenkomsten op het programma, in Buurtcentrum De Havelaar. Daar strijken de vaklui van het Repair Café neer op de zondagen 27 juni, 19 september en 21 november.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top