skip to Main Content

Onder grote belangstelling van publiek én media is op zondag 6 maart Repair Café Apeldoorn van start gegaan. Vele tientallen Apeldoorners kwamen met kapotte spullen naar het wijkcentrum +Punt Orden, dat als Repair Café was ingericht. De media waren ruim vertegenwoordigd, met verslaggevers van o.a. het Radio 1 Journaal en de regionale krant De Stentor.

Direct bij de start om 11.00 uur liep het storm in Apeldoorn. De eerste bezoeker was een man met een kapotte papierversnipperaar. Hij nam plaats aan de tafel van elektricien Theo en keek mee hoe het apparaat werd opengeschroefd en onder handen genomen. Een halfuurtje later deed de versnipperaar het weer.

Zo verging het ook vele andere apparaten, zoals de elektrische tandenborsel op de foto hierboven. De lokale Repair Café- organisatoren, een groep mensen van Transition Town Apeldoorn, turfden meer dan veertig bezoekers met kapotte elektrische apparaten.

Naaimachine
Ook fietsenmakers Mette en Wessel hadden het druk met reparaties aan circa twintig fietsen. In de naaihoek was het iets rustiger, maar dat gaf de bezoekers die er waren, de kans om uitgebreid aan het repareren te slaan met de aanwezige naaimachines en materialen. Eén bezoekster bleef de hele middag. Zij repareerde behalve allerlei kleding, ook nog haar eigen naaimachine.

Transition Town Apeldoorn wil na het succes van de startbijeenkomst over twee maanden opnieuw een Repair Café organiseren. De groep is nog op zoek naar handige Apeldoorners die het leuk vinden om de volgende keren als deskundige te helpen bij de reparaties. Bob van Dongen, van TT Apeldoorn: “Vooral mensen met kennis van elektronica zijn meer dan welkom. Stuur ons een e-mail, dan nemen we snel contact op.”

Bekijk hieronder de reportage die Lokale Omroep Apeldoorn maakte over het Repair Café van 6 maart:

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top