skip to Main Content

De vlag kan uit, want het Repair Café is nu ook in Vlaanderen geland. Antwerpen bijt het spits af met een bijeenkomst op zaterdag 1 december. De opening wordt groots, de voorbereidingen zijn nog in volle gang en iedereen heeft er zin in, meldt de organisatie.

Tante Kaat
In het EcoHuis in Borgerhout staat een team van vrijwilligers zaterdag klaar om reparaties te verrichten aan allerlei elektrische apparaten, kleding, meubels en fietsen. De opening van het Repair Café wordt spectaculair: de deken (wethouder) van Antwerpen is aanwezig. En er komt een bekende Vlaamse (een BV’er): tante Kaat! Zij is bij de zuiderburen beroemd vanwege haar huishoudtips. Tante Kaat is een groot fan van het Repair Café.

Brussel
Repair Café Antwerpen is overigens niet het eerste Repair Café van België; dat is Brussel, dat al enkele zeer succesvolle bijeenkomsten achter de rug heeft. Om het initiatief ook in Vlaanderen op de kaart te zetten, werkt de Nederlandse Stichting Repair Café samen met het Netwerk Bewust Verbruiken NBV.

Niet te stoppen
Tineke van Engeland van het NBV over het enthousiasme van de Vlamingen: “We wilden eigenlijk pas in 2013 beginnen, maar de realiteit haalt ons in. De mensen zijn zó enthousiast, het is niet meer te stoppen.” Van Engeland meldt dat zeker op tien andere plaatsen in Vlaanderen lokale groepen bezig zijn een Repair Café op te zetten.

Vertrouwen
Martine Postma van de Nederlandse Stichting Repair Café is verheugd over de samenwerking en de uitbreiding naar Vlaanderen. “We zijn heel blij met al deze initiatieven. Ik hoop dat de Repair Cafés in Vlaanderen op net zoveel enthousiaste bezoekers en vrijwilligers kunnen rekenen als de Nederlandse. Maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Het Repair Café Antwerpen is een samenwerking met de Kringwinkel Antwerpen en Samenlevingsopbouw. Op zaterdag 2 februari 2013 volgt een tweede editie.

Kijk hier voor meer informatie over de Repair Cafés in België.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top