skip to Main Content

Alweer is Nederland een Repair Café-locatie rijker: ook in Delft wordt vanaf nu gerepareerd. De Delftenaren trapten af op een stralende zaterdag 28 januari. Het eerste Repair Café, georganiseerd door enthousiaste bewoners en Milieudefensie, trok tientallen bezoekers. Met fietsen, kleding, computers en – uiteraard – allerlei huishoudelijke apparaten.

Twee jongetjes kwamen naar het Repair Café met een paar op afstand bestuurbare autootjes, die het volgens hun moeder eigenlijk nooit hadden gedaan. Na vijf minuten op de reparatietafel konden ze, bestuurd door hun eigenaars, eindelijk rondscheuren. Dat deden ze – onder applaus van de omstanders – dan ook direct.

Paraplu en fietstas
Repair Café Delft werd geopend door wethouder duurzaamheid Saskia Bolte. Zij sprak lovende woorden over het initiatief. Bolte bracht zelf ook diverse kapotte voorwerpen mee, waaronder een paraplu en een fietstas. Beide konden worden gemaakt.

Het Repair Café werd gehouden in een prachtig pand in de historische binnenstad van Delft. Buiten, aan de gracht, hadden de organisatoren een opvallend spandoek opgehangen. Dat maakte toevallige voorbijgangers erg nieuwsgierig. Veel mensen kwamen spontaan een kijkje nemen. Sommigen gingen zelfs naar huis om daar een kapot voorwerp op te halen.

Nieuwe Repair Café-data
De Delftse organisatoren willen vanaf nu regelmatig een Repair Café-bijeenkomst houden. Nieuwe data worden zo snel mogelijk bekendgemaakt via deze site.

Dit bericht heeft een reactie

  1. Goedemiddag,

    Ik ben een liefhebber van tweedehands kleding (vanwege de duurzaamheid) en koop dan ook weinig anders meer, maar altijd zijn de mouwen of broekspijpen te lang of past iets niet helemaal, bijvoorbeeld te wijd. Ik zou het graag zelf passend maken maar ben niet erg goed met naald en draad en heb ook geen naaimachine. Zijn er in Delft ook nog bijeenkomsten om kleding zelf te kunnen repareren?

    Ik hoor graag!

    Hartelijke groet,
    Patty Knoops

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top