RC_logo

Start: september 2021 of later
Duur: 3-6 maanden
Werkweek: in overleg
Studie: je volgt een marketingstudie aan het hbo/wo

Over Stichting Repair Café
Stichting Repair Café International is de motor achter het wereldwijd succesvolle Repair Café-concept: zelf je kapotte spullen repareren, samen met handige buurtgenoten. Dat is goed voor het milieu én leuk om te doen. Vanuit Amsterdam verspreiden we dit concept met een klein team over de hele wereld. Met resultaat! Meer dan 2.000 groepen vrijwilligers organiseren intussen maandelijks of wekelijks Repair Café-bijeenkomsten in 36 landen. En dat aantal groeit nog elke dag.

Online marketing

Het Repair Café heeft sinds de start in 2009 veel media-aandacht gekregen. Zeker in de beginjaren, toen het concept helemaal nieuw was, liepen journalisten, verslaggevers en fotografen de deur plat. Intussen is het op dat vlak iets rustiger. Om toch steeds nieuwe mensen te blijven aanspreken, doen we sinds enkele jaren actief aan online marketing. Samen met een sociaal geöriënteerd marketingbureau hebben we content op de website aangepast, zijn we begonnen met Google ads en plannen we gericht berichten in op onze socialmediakanalen. Zo hebben we in het afgelopen coronajaar ons bereik redelijk op peil weten te houden.

Meer jongeren bereiken

Nu corona langzaamaan onder controle lijkt te komen en de Repair Cafés ook weer open gaan, wordt het zaak om dit bereik weer te gaan vergroten! Specifiek willen we meer jongeren bereiken met onze boodschap dat repareren nuttig is én leuk. Veel jongeren weten weinig tot niets over repareren en hebben soms het idee dat repareren vooral iets voor ouderen is. Niets is minder waar; repareren is eigenlijk juist iets voor jongeren! Zij hebben hun leven nog voor zich en hebben er – meer dan ouderen – zelf belang bij dat de afvalberg niet groter wordt en dat er ook over vijftig jaar nog voldoende grondstoffen beschikbaar zijn om noodzakelijke spullen van te maken.

De boodschap die we aan jongeren willen overbrengen is eigenlijk: als er iets stuk gaat, denk dan eens aan reparatie, probeer het gewoon eens, geef je spullen wat aandacht, kom je er zelf niet uit, ga dan eens langs bij een Repair Café – je zult merken: als je begint met repareren, gaat er een wereld voor je open. Die boodschap sluit goed aan bij het streven naar een circulaire economie, wat sinds enkele jaren overheidsbeleid is in binnen- en buitenland.

Stage- of afstudeerplaats

Voor deze taak zoeken we per september 2021 (of later) een stagiair of afstudeerder. Je gaat onderzoeken hoe Stichting Repair Café International via haar online marketing meer jongeren kan stimuleren om zelf te gaan repareren, hoe we meer jongeren naar de Repair Cafés kunnen trekken als bezoeker – en liefst ook als vrijwilliger of organisator. Je doet voorstellen voor een aanpak en mag deze vervolgens zelf uitvoeren via de kanalen van de stichting. Zo kun je het effect van jouw aanpak direct zelf meten. Specifiek dagen we je uit om een aanpak voor Instagram te bedenken; op dit kanaal is Stichting Repair Café International nog onvoldoende actief. Het is de bedoeling dat ons team na afloop van jouw stage of afstudeerproject zelf verder kan met jouw aanpak.

Om thuis te raken in het werk van de stichting, zul je ook worden betrokken bij onze reguliere online marketing. Ook taken op het gebied van communicatie zijn mogelijk. Wat je precies gaat doen, bepalen we in overleg.

Je kunt in elk geval deels vanuit huis werken. Op het kantoor van Stichting Repair Café in Amsterdam is ook een werkplek beschikbaar.

Profiel

We zoeken iemand met de volgende eigenschappen:

  • Je hebt minimaal hbo-denkniveau;
  • Je bent communicatief, initiatiefrijk en zelfstandig;
  • Je werkt gestructureerd en kunt overzicht houden;
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels;
  • Je hebt belangstelling voor duurzaamheid in het algemeen en staat positief tegenover repareren;
  • Je hebt sympathie voor de non-profitsector en vindt het leuk om jouw marketingkennis ter beschikking te stellen aan een goed doel.

Stagevergoeding

Stichting Repair Café kan een stagevergoeding van maximaal € 250 per maand betalen. Bij een parttime stage of afstudeerplek wordt de vergoeding hierop aangepast.

Reageren

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail (mét je cv) naar Martine Postma, directeur Stichting Repair Café International: [email protected]

Deze vacature downloaden