skip to Main Content

Ter gelegenheid van de Week van de Circulaire Economie organiseert de Stadsbibliotheek Neude in Utrecht van 6 tot en met 11 februari diverse activiteiten.

In de centrale bibliotheek aan het Neude is de hele week de Repair Café-tentoonstelling ‘MOOI STUK! Ode aan de reparatie’ te zien. Deze expositie vertelt het verhaal achter vijf gerepareerde voorwerpen, zoals een koffer, een broek of een koffieapparaat. Bij elk voorwerp hoort een audiofragment waarin de reparateur vertelt over de reparatie.

Kringloopmeubels worden designstukken

Een tweede tentoonstelling – The Upcycle Collection – toont stoelen, banken en tafels van de kringloop. Deze zijn weer aantrekkelijk gemaakt door toevoeging van een designelement.

Repair Café XL op zaterdag 11 februari

Op donderdag staat in de bieb een lezing gepland over hergebruik en minder consumeren. De Week van de Circulaire Economie wordt op zaterdag 11 februari afgesloten met een Repair Café XL: 25 tot dertig reparateurs van diverse Utrechtse Repair Cafés staan dan de hele middag klaar om – samen met bezoekers – kapotte spullen te repareren.

Meer informatie

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top