skip to Main Content

IMG_4130Steeds meer universiteiten en hogescholen tonen interesse in het Repair Café-concept. In binnen- en buitenland werken onderwijsinstellingen samen met bestaande Repair Cafés. Op sommige plaatsen organiseren studenten zelf hun eigen Repair Café.

Gerepareerde bellenblaasmachine
Op donderdag 10 mei bracht de Repair Bus van Stichting Repair Café Nederland een bezoek aan de Universiteit van Amsterdam. Studenten van diverse betàstudies hadden allemaal kapotte gebruiksvoorwerpen meegebracht. Samen met twee reparateurs van het Repair Café werden de apparaten grondig bestudeerd en uit elkaar gehaald, waarna ze door de studenten werden beoordeeld op repareerbaarheid. Het succes van de dag was een bellenblaasmachine die na een simpele ingreep weer op volle toeren draaide.

Op andere plaatsen in het land werken Repair Cafés en universiteiten al langer samen. Repair Café Delft is sinds enige tijd gevestigd in een gebouw van de TU Delft. Begin mei opende er een gloednieuw Repair Café op de campus van de Universiteit Utrecht (UU).

Dat Repair Café is onderdeel van het The Green Office, een project om de campus duurzamer te maken. Robert Orzana, student aan de UU en initiator van het Repair Café op de campus: “Ik wil studenten en medewerkers laten zien hoe makkelijk en leuk het is om een om op een andere manier om te gaan met de spullen die we gebruiken.”

Brighton en Toronto
Ook in het buitenland hebben universiteiten het Repair Café ontdekt. Een enthousiaste groep studenten in Brighton organiseert sinds anderhalf jaar een goedlopend Repair Café. En ook op verschillende campussen in de omgeving van Toronto wordt tegenwoordig een Repair Café georganiseerd. Volgens Wai Chu Cheng, organisator van het al langer bestaande Repair Café Toronto, werd het idee met zoveel enthousiasme ontvangen op de universiteit waar zij werkt, dat een Repair Café op de campus een welkome aanvulling was.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top