skip to Main Content

Landelijke_dag_inspireertEr werd gespeeddated, er waren groepsgesprekken, er werd gezamenlijk geluncht en thee gedronken met heerlijke Marokkaanse koekjes. De tweede Landelijke Repair Café-dag, die zaterdag 1 juni in Amsterdam werd gehouden, was een succes. Ruim 70 organisatoren van bijna 40 Repair Cafés uit het hele land woonden de dag bij.

Jonkies en ouwe rotten
In Buurtcentrum De Meevaart, thuisbasis van Repair Café Amsterdam-Oost, was een behoorlijk aantal organisatoren van pas gestarte Repair Cafés aanwezig, waaronder Huizen, Purmerend en Eindhoven. Maar er waren ook ‘ouwe rotten’ die al enkele jaren bezig zijn, zoals de organisatoren van de Repair Cafés in Culemborg, Nijmegen en Houten. Zij hadden de hele middag gelegenheid om kennis met elkaar te maken, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Dat gebeurde onder meer tijdens speeddate-sessies, waarbij de aanwezigen telkens tien minuten een op een met een andere organisator konden praten. Later op de dag werden groepsgesprekken gehouden over relevante thema’s, zoals: hoe kom je aan voldoende vrijwilligers en hoe zorg je dat die gemotiveerd blijven? En: hoe kun je effectief samenwerken met andere Repair Cafés in je gemeente of regio?

Vaker open
De Nederlandse Repair Cafés lopen als een trein, dat was wel duidelijk. Diverse organisatoren zeiden op zoek te zijn naar een grotere ruimte. Andere overwegen, wegens grote drukte in hun Repair Café, vaker open te gaan of uit te breiden naar een tweede locatie.

Ze konden daarmee beamen wat Martine Postma, oprichter van Stichting Repair Café, aan het begin van de dag had gezegd. Zij merkte op dat steeds meer mensen blijkbaar het gevoel hebben dat we anders moeten omgaan met spullen, met de schaarse grondstofvoorraden in de wereld en met mensen in onze omgeving.

Goud waard
“En gelukkig”, voegde zij daaraan toe, “ontdekken ook steeds meer mensen dat repareren gewoon leuk is, en dat de mensen die het kunnen, goud waard zijn.”

De Landelijke Repair Café-dag 2013 werd afgesloten met een groepsfoto in de tuin bij Buurtcentrum De Meevaart:

Landelijke_RC-dag_2013_klein

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top