skip to Main Content

Tuinmeubelfabrikant Hartman gaat Repair Cafés in Nederland en Vlaanderen steunen met gratis onderdelen en onderhoudsproducten voor tuinmeubelen. Op die manier wil Hartman reparatie van zijn producten makkelijker maken en mensen stimuleren langer van hun tuinmeubelen te genieten.

De afspraak is onderdeel van een partnerschap dat Hartman heeft gesloten met Repair Café International. “Wij maken onze producten zo duurzaam mogelijk”, vertelt Stefanie Sijtsma van familiebedrijf Hartman in Enschede. “Ze gaan ook lang mee, vaak meerdere generaties. Maar je moet ze wel goed onderhouden. En er gaat in zo’n lange periode natuurlijk wel eens iets kapot, waardoor een reparatie nodig is.”

Samenwerking met Repair Cafés laat zien dat repareren mogelijk is

Hartman merkt dat veel mensen daar tegenwoordig niet meer zo makkelijk aan beginnen. Stefanie: “Ze realiseren zich vaak niet dat repareren mogelijk is, of denken dat het moeilijk en duur is. Dat beeld willen we veranderen door samen te werken met de Repair Cafés.”

Mensen kunnen (een foto van) hun tuinmeubel meenemen naar een Repair Café in hun buurt, zodat de reparateurs een diagnose kunnen stellen. Zijn er speciale onderhoudsmiddelen of reserve-onderdelen nodig, dan kan het Repair Café die gratis aanvragen bij Hartman, waarna de reparatie kan worden uitgevoerd. Repair Café-coördinatoren kunnen informatie over de bestelprocedure vinden bij de downloads in hun account op Repaircafe.org.

Met eigen ogen zien dat repareren een prima optie is

Een prima initiatief van Hartman, vindt Martine Postma van Repair Café International. “In het Repair Café zie je met je eigen ogen dat repareren een uitstekende optie is. En dat het vaak helemaal niet zo moeilijk is. Ook krijg je in het Repair Café tips hoe je goed voor je spullen zorgt en hoe je ze het best kunt onderhouden.”

Hartman gaat zijn klanten actief wijzen op het bestaan van Repair Cafés en de kundigheid van de vrijwillige reparateurs. Repair Café International gaat Hartman helpen bij het verspreiden van specifieke onderhoudstips. In het kader van de samenwerking steunt Hartman Repair Café International met een donatie.

Meer informatie

* Lees meer over het onderhoud van Hartman-tuinmeubelen
* Lees ook ons artikel over meubels repareren

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top