skip to Main Content

Inspiratie opdoen over repareren? Bezoek dan de Repair Café-tentoonstelling ‘MOOI STUK! Ode aan de reparatie’ in Haaksbergen! Van 18 augustus tot en met eind september is de expositie tijdens kantooruren te zien in het atrium van het gemeentehuis (Blankenburgerstraat 28 in Haaksbergen).

MOOI STUK! vertelt het avontuur van repareren

In deze pop-up tentoonstelling staat het avontuur van vijf reparaties centraal: die van een stoel, een rolkoffer, een koffieapparaat, een spijkerbroek en een smartphone. De gerepareerde voorwerpen worden getoond alsof het museumstukken zijn. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie.

De organisatoren van Repair Café Haaksbergen haalden de tentoonstelling naar het gemeentehuis. Ze willen daarmee aandacht vragen voor de uitgebreide mogelijkheden én de leuke kanten van reparatie.

Handen uit de mouwen in de hobbywerkplaats van ’t Gilde Haaksbergen

Repair Café Haaksbergen is twee keer per maand geopend: elke eerste woensdagochtend en elke derde zaterdagochtend van de maand zitten de reparateurs klaar in de hobbywerkplaats van ’t Gilde Haaksbergen. Deze organisatie biedt, naast het Repair Café, ook een klussendienst. Ook kun je er praktische workshops volgen, bijvoorbeeld over elektriciteit in en om het huis of over het maken van een insectenhotel.

Op 24 augustus houdt Repair Café Haaksbergen een extra zitting in het atrium van het gemeentehuis. Bij die gelegenheid wordt de tentoonstelling officieel geopend.

Meer informatie

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top