skip to Main Content

Op zoek naar een zomeruitje? Bezoek dan de Repair Café-tentoonstelling ‘MOOI STUK! Ode aan de reparatie’ in Papendrecht! Tot 11 augustus is de expositie te zien in bibliotheek AanZet (Veerweg 135 in Papendrecht).

MOOI STUK! vertelt het avontuur van repareren

In deze pop-up tentoonstelling staat het avontuur van vijf reparaties centraal: die van een stoel, een rolkoffer, een koffieapparaat, een spijkerbroek en een smartphone. De gerepareerde voorwerpen worden getoond alsof het museumstukken zijn. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie.

De organisatoren van Repair Café Papendrecht haalden de tentoonstelling naar de plaatselijke bibliotheek. De vrijwilligers zijn altijd bezig om repareren in hun woonplaats onder de aandacht te brengen. Zo waren ze eerder dit jaar te gast op een basisschool. “We hebben daar in drie groepen 8 een geslaagde proef gehouden met repareren in de klas”, vertelt Louis Lodder, een van de oprichters van Repair Café Papendrecht. “Samen met de leerlingen hebben we zo’n vijftien objecten gerepareerd en hersteld. Zowel leerkrachten, ouders als leerlingen waren enthousiast over de aanpak. Voor volgend voorjaar hebben we al principeafspraken gemaakt met een tweede school.”

Vrijwilligers van Repair Café Papendrecht geven uitleg

Bij de expositie in de bibliotheek zijn de komende weken ook vrijwilligers van het Repair Café aanwezig. Zij vertellen over het Repair Café, repareren en duurzaamheid. Ook delen ze flyers van hun Repair Café uit en beantwoorden vragen van bezoekers. De vrijwilligers zijn te herkennen aan hun Repair Café-naamkaartje.

De tentoonstelling is te bekijken tijdens de openingstijden van Bibliotheek AanZet:
Maandag, donderdag en vrijdag 13.00 – 17.00 uur
Dinsdag en woensdag 9.30 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 13.00 uur

Meer informatie

 

Dit bericht heeft een reactie

  1. Goed initiatief, ga zeker kijken!!
    Doe zelf al 10 jaar mee aan een Repair Café in Alexander polder ( Rotterdam) voor het repareren van kleding! Loopt altijd prima, helemaal nu alles flink duurder is geworden.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top