skip to Main Content

Onze tentoonstelling ‘MOOI STUK! Ode aan de reparatie’ is naar Limburg gereisd. Van 19 april tot 15 mei is de expositie te zien in het Huis van de Gemeente in Peel en Maas. Iedereen kan binnenlopen tijdens de normale openingstijden. MOOI STUK! gaat over het avontuur van repareren. In de expositie worden vijf gerepareerde voorwerpen getoond alsof het museumstukken zijn. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie van het voorwerp.

Activiteiten voor kinderen: speelgoed repareren en Ontdekkingslab

De gemeente Peel en Maas telt vier Repair Cafés, in Baarlo, Helden, Maasbree en Meijel. Naast hun reguliere bijeenkomsten organiseren deze tijdens de tentoonstellingsweken diverse activiteiten, in samenwerking met de Bibliotheek Maas en Peel. Zo zijn kinderen van alle leeftijden op vier zaterdagen welkom om, samen met Repair Café-vrijwilligers, speelgoed te repareren. Voor kinderen van 8 tot 14 jaar is er daarnaast tweemaal een Ontdekkingslab. Ga samen met de vrijwilligers van het Repair Café op ontdekkingstocht om een apparaat of speelgoedvoorwerp helemaal uit elkaar te halen.

Met al deze activiteiten willen de Repair Cafés in Peel en Maas inwoners zelf laten ervaren dat repareren niet alleen goed is voor het milieu, maar ook leuk om te doen.

Meer weten

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top