skip to Main Content

Het Repair Café heeft Sub-Sahara Afrika bereikt! In het Ghanese dorp Mankoadze kwamen op 24 september zeventien vrijwilligers bij elkaar om kapotte spullen te repareren. Ze zaten buiten onder luifels die hen beschermden tegen de felle zon.

Tussen acht uur ’s ochtends en halfvijf ’s middags bezochten meer dan honderd mensen het Repair Café. Ze brachten kapotte food blenders mee, strijkijzers, mobiele telefoons, jurken en grote televisietoestellen. Schade door bliksem was geen uitzondering en verschillende spullen vertoonden al sporen van zeer vindingrijke reparaties.

De reparaties waren gratis. Cateraars verkochten rijst, tomatenstoofpot en pasteitjes. En er was luide muziek.

Initiatiefnemer Chris Moller: “Al maakt het denken en praten moeilijk, luide muziek helpt als je in deze omgeving een gezellig evenement wilt organiseren.” Chris organiseert ook het Repair Café in Cottenham, Engeland. Aangezien hij regelmatig in Ghana is om het Mankoadze Vocational College te ondersteunen, dacht hij: waarom niet hier een Repair Café proberen?

Repareren in het felle zonlicht
Als Repair Café-expert zag Chris de successen en de verbeterpunten. Zo merkte hij dat het buiten, in het felle zonlicht, moeilijk was om LED-displays af te lezen. Ook was het onmogelijk om schroefjes terug te vinden die in het gras waren gevallen. “We hebben de reparateurs vooraf kommetjes gegeven om de schroeven in te doen”, schreef hij, “maar al reparerende vergaten ze die vaak en vielen de schroeven toch in het gras.”

Chris en de andere vrijwilligers zijn klaar voor een tweede Repair Café in sub-Sahara Afrika: “Aan spullen die gerepareerd moeten worden is geen tekort.”

repair-cafe-ghana-naaimachines

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top