skip to Main Content
Foto: Fem van Duuren
Op vrijdag 1 februari vond in Abcoude de officiële opening van het Repair Café plaats. Het was de vijfde keer dat stichting Tympaan het Repair Café organiseerde en dat verdiende een bezoek van de wethouder en de Repair Bus.

Tot nu toe loopt het storm bij de Repair Cafés, die in ontmoetingscentrum de Angstelborgh worden gehouden. Annemarie Keja van stichting Tympaan: “Het is zo gezellig in Abcoude dat er zelfs bezoekers uit Amsterdam-Zuidoost op afkomen!”

De wereld rond
Het Repair Café heeft een kleine reis rond de wereld afgelegd voor het in Abcoude neerstreek. Initiatiefnemer Bibi van Bussel: “Het is een grappig verhaal. Ik had nog nooit van het Repair Café gehoord, maar een Australische vriendin van mij wees mij op een artikel in de New York Times over het Repair Café. Ik dacht meteen: dat wil ik hier ook! En toen bleek dat het Repair Café in Nederland begonnen was. Zo moest het concept van Amsterdam, via New York naar Australië gaan om uiteindelijk in Abcoude terecht te komen.”

Fanatiek
Het bleef nog lang onrustig in Abcoude. Tot na sluitingstijd werd er druk gesleuteld aan een printer. Alle deskundigen bogen zich over het apparaat. “Nu moet het lukken ook!”, riep een fanatieke vrijwilliger vrolijk uit. Opgeven was geen optie.

Heeft u ook een kapotte printer of ander defect apparaat? Repair Café Abcoude vindt iedere eerste vrijdag van de maand plaats, van 10:00-12:30 uur, in ontmoetingscentrum De Angstelborgh.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top