skip to Main Content

Het Repair Café heeft vanaf nu zijn eigen stichting. Bij de notaris is op 2 maart de oprichtingsakte van de Stichting Repair Café ondertekend. De nieuwe stichting stelt zich ten doel om het repareren van spullen, in plaats van weggooien en nieuwe kopen, als logische handeling te verankeren in de duurzame samenleving.

Daarnaast wil de stichting reparatiekennis behouden en verspeiden, en de sociale cohesie in de lokale samenleving bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van een inspirerend en laagdrempelig evenement. De stichting wil haar doelen bereiken door reparatiebijeenkomsten te organiseren, maar ook door een bus met gereedschap en reparatiematerialen in te richten, die als mobiel Repair Café kan worden ingezet bij evenementen en op scholen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit drie mensen. Marleen van Duijnhoven (directeur Gered Gereedschap) is voorzitter, Peter van Vliet (stichting iNSnet, Duurzaamnieuws.nl) secretaris en Tim Stok (The Hunger Project) penningmeester.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top