skip to Main Content

Op steeds meer plaatsen in het buitenland worden Repair Cafés georganiseerd. In diverse Amerikaanse steden zijn momenteel lokale groepen bezig met het oprichten van een Repair Café. En ook in Europa blijft de belangstelling groeien. Vooral in België en Duitsland.

De verzoeken om informatie stromen binnen bij de medewerkers van de landelijke Stichting Repair Café. Niet alleen in Nederland, maar ook (soms ver) daarbuiten is interesse voor het opzetten van een eigen Repair Café. Bijna 100 groepen in de Verenigde Staten zijn aan de slag gegaan met het informatiepakket dat de Stichting verstrekt!

Amazing
Inmiddels zijn in het Californische Palo Alto, in Oak Park Illinois en Durham in North Carolina groepen van start gegaan. De organisatoren van het Repair Café in Pittsfield, Massachusetts, dat op 19 januari van start ging, stuurden een enthousiast verslag over hun eerste bijeenkomst. Die was volgens hen “a fantastic experience”. De bezoekers vonden het “amazing” en “great”.

Als een trein
Duitsland blijkt ook een vruchtbare bodem voor de bijeenkomsten. Daar worden inmiddels op 9 plaatsen Repair Cafés georganiseerd. Bekijk het overzicht van alle Duitse Repair Cafés op de site. Op tientallen andere plaatsen in Duitsland zijn Repair Cafés in oprichting.

Ook de Zuiderburen gaan als een trein. In februari start een Repair Café in Ath, een kleine Waalse stad in de provincie Henegouwen. En Sint-Niklaas beleeft zijn eerste Repair Café op 21 februari. Bekijk hier de agenda en een overzicht van de Vlaamse Repair Cafés.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top