skip to Main Content

foto cursus reparerenDe eerste cursus repareren die Stichting Repair Café afgelopen weekend organiseerde, is volgens de deelnemers leuk, nuttig en leerzaam. De cursus vond plaats in Amsterdam en duurde een halve dag. Er zijn ook nog wat verbeterpunten, vonden de cursisten.

Reparateur en vaste vrijwilliger bij het Repair Café Wijnand Klaver heeft al vaker met het bijltje gehakt: hij gaf meerdaagse cursussen ‘repareren in en om het huis’. Maar een ééndaagse cursus was nieuw voor hem. “Het is best lastig om in één dagdeel mensen de basisbeginselen van repareren te leren, dus dat was wel een uitdaging.” De cursisten gingen aan de slag met een stekker aan een snoer zetten en kregen van Wijnand uitgebreid theorieles over elektriciteit en gereedschap.

Interessant
Deelneemster Ina vond het nuttig: “Ik heb van alles geleerd en ik vond het gezellig. We hadden helaas te weinig tijd. Ik had ook graag zelf iets willen meenemen om te repareren.” Dat vond ook mede-cursiste Iris, die met haar vader was gekomen. “Bovendien had ik beter van tevoren willen weten wat er ging komen, met meer gedetailleerde informatie.” Haar vader Klaas vond de cursus ook interessant. Hij merkte dat hij al redelijk veel reparatiekennis had. “Misschien komt er nog een cursus voor gevorderden?”

Pilot
De cursisten waren allemaal onder de indruk van de kennis van Wijnand. “Hij weet op elke vraag het antwoord!”, aldus cursiste Naomi. De pilot wordt nu geëvalueerd en waarschijnlijk krijgt de cursus een vervolg. Nog niet duidelijk is wanneer en hoe lang de volgende cursus duurt. Houd de website in de gaten voor meer informatie!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Hallo,

    Binnen het Repair Café Bergen op Zoom krijgen we regelmatig de vraag of we de bezoekers en aankomend vrijwilligers ook kunnen leren om te repareren. Ik zou graag een cursusje in elkaar draaien en dan verschillende onderwerpen aansnijden op verschillende gebieden. Elektro, textiel, lijmen etc. Ik ben daarvoor op zoek naar een cursusprogramma. Een draaiboek zou al fijn zijn maar een uitgeschreven syllabus is helemaal ideaal. Is er iemand die dat al heeft gemaakt of in de kast heeft liggen?

    1. Beste Lex, deze vraag kun je het best stellen op ons forum. Los daarvan kan ik je zeggen dat we bij Repair Café International ook over dit onderwerp nadenken. We willen Repair Café-reparateurs graag in staat stellen hun kennis uit te breiden en zich op verschillende terreinen te scholen. Ook willen we bestaande top-reparateurs – waarvan we er in ons netwerk diverse hebben! – beter in staat stellen hun kennis te delen en die breder te ontsluiten. We houden je op de hoogte van ontwikkelingen aan onze kant.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top