skip to Main Content

IMG_0007Repair Café-vrijwilligers uit het hele land hebben afgelopen week weer flink wat spullen gered van de afvalberg. Een kleine greep: een bezoeker van Repair Café Castricum kan de weg weer vinden dankzij een gerepareerde TomTom. Ergens anders ging iemand naar huis met een vrolijk lapje op zijn broek. Zelfs een bingoapparaat werd gerepareerd!

Grieks drinkgelag
Diverse nieuwe Repair Cafés gingen open. In Edam-Volendam was er een grappige openingsact: een deftige dame had met haar dienstmeid zitten drinken omdat haar bezoek niet was komen opdagen. Het drinkgelag was op Griekse wijze beëindigd. Maar ze bleek zich in de datum te hebben vergist, haar familie kwam die avond dineren. Konden de mensen van het Repair Café de scherven lijmen, voordat de gasten kwamen?

Maar niet alleen petje af voor de nieuwe Repair Cafés, ook knap hoe de andere weer volop draaien. Stichting Repair Café heeft grote bewondering voor al die vrijwilligers. Het zijn niet alleen handige mensen, maar ze moeten ook nog eens kunnen samenwerken en af en toe aan een bezoeker kunnen uitleggen waarom een voorwerp niet gerepareerd kan worden.

Tips
O ja, en nog een tip: in het Repair Café repareren bezoeker en vrijwilliger zo veel mogelijk samen. Het is niet de bedoeling dat bezoekers voorwerpen afgeven en later weer ophalen. En nog een: als je met een apparaat naar het Repair Café komt, neem dan alle bijbehorende accessoires mee: netsnoer, oplader, installatie-cd, handleiding, enz. De kans dat de vrijwilligers je kunnen helpen, is dan groter!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top