skip to Main Content

Op 12 april start Repair Café Göteborg, het eerste Repair Café van Zweden. In Noorwegen zijn er al drie. En nog maar enkele weken geleden begon in Denemarken het eerste Repair Café.

Zweden mag dan het laatste Scandinavische land dat het Repair Café ontdekt, het loopt wel voorop met het bevorderen van repareren. De Zweedse overheid wil met een belastingvoordeel op reparaties inwoners stimuleren kapotte spullen te repareren in plaats van weg te gooien.

In Denemarken valt het Shristi Ghimire op dat meer mensen zich bewust worden van het effect van afvalproductie: “We moeten onze kinderen leren reparatievaardigheden te waarderen.” Op 18 maart organiseerde ze het eerste Repair Café van Odense.

De Noorse Michael Hektoen studeerde nog toen hij het Repair Café naar Oslo haalde. Nu hij is afgestudeerd wil Michael met een reparatiebusje door heel Noorwegen pop-up Repair Cafés organiseren, “om zo het concept te verspreiden”.

Webshop Quickparts is partner
Stichting Repair Café International heeft sinds begin dit jaar ook een Scandinavische partner. De webshop Quickparts helpt mensen met reparatiesvideo’s en persoonlijk advies om het leven van elektrische apparaten te verlengen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top