skip to Main Content

Rotterdam_Feijenoord_kleinRotterdam-Feijenoord telt opeens maar liefst twee Repair Cafés. Eind februari gingen voor het eerst de deuren open van een Repair Café in de Van der Takstraat. Op 2 maart gaat in de wijk nog een Repair Café van start, in de Ruilwinkel Feijenoord.

De Repair Bus uit Amsterdam was aanwezig bij de start van het Repair Café in de Van der Takstraat, dat gevestigd is in het theater van Joke Olthaar. De bus gaat ook bij de Ruilwinkel langs.

6-0 voor de apparaten?
Het Repair Café van Joke Olthaar zou officieel pas om 12 uur opengaan. Maar om 11 uur stonden al nieuwsgierige bezoekers voor de deur te trappelen. Om kwart voor een hadden de reparateurs al twee wekkers, een jaren ’70-radio, een dvd-speler en een ‘kreupel’ speelgoedpaardje voorbij zien komen. Maar het leek niet mee te zitten. Reparateur Cornelis, worstelend met een lade van een cd-speler: “Het zal toch niet 6-0 voor de apparaten worden vandaag?!”

Gejuich
Samen met de reparateur die met de Repair Bus was meegekomen, de bezoekers en Joke Olthaar boog hij zich over de vele draadjes en radertjes in het binnenwerk van de cd-speler. Na veel geduld, gesleutel en misschien een klein beetje geluk steeg er gejuich op rond de cd-speler. Hij ging weer open!

Intussen stroomde het Repair Café vol met belangstellenden uit de buurt. Mevrouw Versteegh keek gespannen toe hoe reparateur Wijnand met haar wekkerradio bezig was, terwijl de andere aanwezigen haar jarenoude naslagwerken voor hand- en breiwerk bekeken.

Albanese sokken
Joke Olthaar zelf ging ook niet onverrichter zake naar huis. Zij leerde hoe ze de gaten in haar Albanese wollen sokken kon ‘mazen’. En dat was geen overbodige luxe, want buiten was de temperatuur inmiddels gedaald naar -1.

Uiteindelijk wonnen de reparateurs het van de apparaten. De eindstand: 10-7. Op 23 maart wordt de volgende ronde gespeeld in de Van der Takstraat, maar op 2 maart krijgen eerst de reparateurs van de Ruilwinkel Feijenoord een kans. Van 12 tot 2 uur zijn bezoekers welkom op de Polderlaan 48 in Rotterdam.

Om en om
De twee Repair Cafés zullen om en om een keer per maand een Repair Café organiseren. Houd voor meer informatie de pagina Repair Café bezoeken in de gaten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top