skip to Main Content

De Stichting Repair Café reist op zondag 27 maart met de Repair Bus naar Rotterdam. Daar zijn we tussen 12.00 en 16.00 uur aanwezig bij een pilot van het Repair Café in de NeighbourHub. Dat is een plek waar bewoners in de deelgemeente Delfshaven elkaar kunnen ontmoeten en ontdekken wat voor talenten er achter de deuren van hun buren schuilgaan.

Motto van de NeighbourHub, net als trouwens van the Hub International, is: samen wordt het leuker en makkelijker. “Dat motto past natuurlijk uitstekend bij het Repair Café”, zegt Martine Postma van de Stichting. “In buurten is heel veel kennis aanwezig, bijvoorbeeld over repareren. Je moet elkaar alleen even weten te vinden. Met een centrale ontmoetingsplek zoals de NeighbourHub wordt dat een stuk makkelijker.”

Veel reparaties
Voor de lokale organisatie van het Repair Café in Rotterdam-Delfshaven werkt de NeighbourHub samen met leden van Transition Town Rotterdam. Vanuit Amsterdam reizen met de bus een elektricien en een naaister mee. Postma: “We hopen dat de bezoekers veel kapotte spullen meenemen van thuis en dat er veel reparaties kunnen worden uitgevoerd, zodat de Rotterdammers zin krijgen om na komende zondag door te gaan met hun eigen Repair Café.”

De NeighbourHub is gevestigd aan de Heemraadssingel 219 in Rotterdam. Klik hier voor een routebeschrijving.

Tegelijk met het Repair Café wordt in de NeighbourHub op 27 maart ook een Turkish high tea gehouden, georganiseerd door het multiculturele netwerk Tafel van Zeven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top