skip to Main Content

Repair Cafe busRotary Club Woerden bestaat 50 jaar en om dat te vieren willen de leden iets bijzonders organiseren. Op zaterdag 1 maart vindt daarom het eerste Repair Café van Woerden plaats.

Facebook en Twitter
Marieke van der Kleij, initiatiefnemer van Repair Café Woerden: “Voor het vijftigjarig jubileum van onze Rotary Club wilden we met iets komen waar heel Woerden wat aan heeft. Zo kwamen we op het Repair Café.” Vrijwilligers waren zo gevonden: “Via Twitter stroomden de aanmeldingen binnen. We hebben via de social media bovendien twee goede coördinatoren gevonden.”

Techniekopa’s
In Woerden heerst een levendige vrijwilligerscultuur. Marieke: “Toen ik de techniekopa’s van het Woerdens Techniek Talent vroeg om ook met het Repair Café mee te werken, stemden ze meteen in. De vrijwilligers vinden het vooral gezellig met elkaar. Daar gaat het natuurlijk om.”

Repair Café Woerden neemt zijn intrek in het café van Stichting Woerden Helpt. Deze organisatie zamelt spullen in voor Roemenië. “Mensen komen sowieso al langs met hun spullen, dus er zal veel aanloop zijn”, denkt Marieke van der Kleij. “Woerden is een groot dorp waar de inwoners zich erg betrokken voelen bij elkaar. Met het Repair Café willen ons richten op de verbondenheid door samen te repareren.”

Repair Bus
Zaterdag 1 maart wordt Repair Café Woerden feestelijk geopend door Burgemeester Molkeboer. Ook de Repair Bus van Stichting Repair Café Nederland is erbij.

Na de opening is Repair Café Woerden elke eerste zaterdag van de maand open, van 09:30 tot 12:00 uur.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top