skip to Main Content

Repair Café International werd benaderd door RESTYLED, een initiatief van Rotterdamse studenten om jongeren aan het repareren te krijgen. RESTYLED heeft hiervoor hulp nodig van zo veel mogelijk Repair Café-reparateurs. Lees de oproep hieronder en doe mee!

RESTYLED stelt zich voor:

“Wij zijn RESTYLED, een organisatie van vier tweedejaars-studenten van de Willem de Kooning Academie uit Rotterdam. Wij willen de reparatiekennis van het Repair Café overbrengen op jongeren. Ook willen we de circulaire economie onder jongeren stimuleren. Elke kleine stap om bij te dragen aan een duurzamere wereld is er een. Dus waarom iets weggooien als je het ook kunt repareren en/of restylen?”

Dit is het idee:

“Wij willen een community-platform van alle vrijwillige reparateurs van Repair Café opzetten. Dit willen we doen op Instagram, een kanaal waar veel jongeren actief zijn. Zo bereiken wij de juiste doelgroep. Via dit platform kunnen jongeren kennismaken met de reparateurs en hun vakmanschap. Zo zien ze dat er meer mogelijkheden zijn weggooien en iets nieuws kopen.”

Zo kun je als reparateur meedoen:

“Meewerken aan deze actie is niet moeilijk. Maak een foto en/of een video van reparaties die je zelf thuis uitvoert. Stuur je foto en/of video – plús een foto van jezelf – naar Luna van RESTYLED. Vertel in je mail ook wie je bent en waar jouw expertise ligt. Wij plaatsen jouw bijdrage op het Instagram-account van RepaircafeXRestyled.”

Dit levert het jou op:

“Iedere reparateur is uniek en heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Deze actie zet jouw vakmanschap in het zonnetje. Je bereikt jongeren en kunt hen inspireren. Ook jij draagt hierdoor bij aan de circulaire economie.”

Alles op een rijtje:

> maak een foto en/of video van een reparatie
> maak ook een foto van jezelf
> stuur deze beide naar Luna van Veen van RESTYLED
> bekijk jouw foto/video op Instagram: @RepaircafeXRestyled

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top