skip to Main Content

Overal op de wereld wonen mensen die goed zijn in repareren. De een fikst eenvoudig een beschadigde stofzuigerkabel of een haperend Hi-Fi-systeem, de ander naait in een handomdraai een gescheurde jaszak weer dicht. Deze kennis kunnen reparateurs nu met iedereen delen via de Repair Café-Wiki.

Tot voor kort deelden de reparateurs van de ruim 1.100 Repair Cafés hun kennis voornamelijk via bijeenkomsten, op kleine fora en via social media. Het initiatief voor de Repair Café-Wiki is afkomstig van een vrijwilliger van het Engelse Repair Café Farnham.

Wikipedia, wie kent het niet. De online encyclopedie, gevuld met kennis van een groot aantal vrijwillige auteurs. Als iemand iets publiceert, kan een ander de publicatie aanvullen of verbeteren.

Op de Repair Café-Wiki-pagina’s kun je reparatie-informatie vinden over huishoudelijke spullen die Repair Café-vrijwilligers hebben gerepareerd. Je kunt zelf een pagina maken met tekst en foto’s, zoals een vrijwilliger uit Farnham heeft gedaan voor een stofzuiger. En zie je onjuistheden, dan kun je de tekst aanpassen.

Deel je reparatiekennis
Wil je met de Repair Café-Wiki aan de slag? Lees de korte handleiding voor het bewerken en creëren van een nieuwe pagina. Nu zijn alle pagina’s nog in het Engels geschreven. Maar schrijf gerust in je eigen taal, een ander kan het weer vertalen. De Repair Café-Wiki is er voor iedereen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top