skip to Main Content

Repair Café International heeft zich in het coronajaar 2020 waar mogelijk ingezet om het enthousiasme voor repareren te blijven aanwakkeren en het belang hiervan te blijven benadrukken. Dat schrijft de stichting in het jaarverslag 2020.

Repair Café International heeft haar internationale netwerk gestimuleerd om de dienstverlening tijdens de pandemie aan te passen, bijvoorbeeld door online repareerhulp aan te bieden of een haal- en brengservice te organiseren. Ook heeft ze het Repair Café-concept en repareren in brede zin naar buiten toe actief gepromoot, via online marketing, interviews, lezingen, presentaties, aanwezigheid in panels, discussiegroepen en andersoortige sessies.

Voorkomen dat vrijwilligers afhaken

Op al deze manieren wilde de stichting voorkomen dat kapotte spullen tijdens de pandemie ten onrechte zouden worden weggegooid. Ook wilde ze voorkomen dat vrijwilligers zouden afhaken en na de coronapandemie niet meer bij hun Repair Café zouden terugkeren.

“Voor de reparatie van veel producten kun je op dit moment alleen terecht in een Repair Café”, aldus directeur Martine Postma. “Die kwetsbare infrastructuur moet worden beschermd. Het zou enorm zonde zijn als door de pandemie Repair Cafés zouden wegvallen.”

Veerkracht van het Repair Café-netwerk

De ruimte voor gezamenlijk repareren was in 2020 zeer beperkt. Maar de gedrevenheid en de veerkracht van het Repair Café-netwerk waren hartverwarmend, schrijft voorzitter Joanna van der Zanden in het voorwoord van het jaarverslag. “Repair Café-vrijwilligers zijn doeners, probleemoplossers die niet bij de pakken neer zitten, maar bij tegenslag samen de schouders eronder zetten. Die eigenschap maakt het Repair Café-netwerk zo sterk.”

Download het jaarverslag 2020

Wil je weten wat Repair Café International nog meer tot stand heeft gebracht in 2020? Download het jaarverslag:

Back To Top