skip to Main Content

De regen viel met bakken uit de hemel. Toch wisten weer tientallen bewoners van Amsterdam-De Pijp zondag 2 mei de weg naar het Repair Café te vinden. Mét allerlei kapotte spullen. In het Ostadetheater werd het een erg gezellige middag met veel geslaagde reparaties. Zoals die van een houten speelgoedkist waarvan het deksel uit elkaar was gevallen.

Zelf schroeven indraaien
Meubelmaker Peter Ladiges hielp de eigenaars van de kist – twee jongetjes van ongeveer 6 en 4 – om de latjes van de het deksel weer stevig vast te zetten. Nadat hij met de boormachine gaatjes had voorgeboord, mochten de jongens zelf de schroeven indraaien. Uiteindelijk ging de kist als nieuw weer mee naar huis.

Ook andere bezoekers hadden een produc- tieve middag in het Repair Café. Een buurtbewoonster kwam aan met een kapotte naaimachine, een radio die het niet meer deed en een soepterrine waarvan de oortjes waren afgebroken. Ladiges boog zich met succes over de naaimachine, die niet stuk bleek te zijn maar alleen ontregeld. Ook de radio kreeg hij weer aan de gang.

Oor afgebroken
Oor gerepareerd!

Montagekit
Aan de lijm- tafel ging de vrouw vervol- gens zelf aan de slag met de stenen soepterrine. Een beetje montagekit bleek genoeg te zijn.

Aan de naaitafel werden naden overgestikt, ritsen vervangen en kniestukken op spijkerbroeken gestreken. Ook de fietsenmakerij had aardig wat aanloop. Aan de tafel van de elektricien was het, zoals bij ieder Repair Café tot nu toe, het drukst.

Afvalpunt
Zoals atijd waren sommige dingen ook niet te repareren in het Repair Café. Het antieke wekkertje waarmee iemand binnenliep, zal toch naar een horlogemaker moeten. En voor het oventje waarvan het verwarmingselement het niet meer deed, was ook geen oplossing te vinden, evenmin als voor de waterkoker die bij de eigenaar thuis al eens kortsluiting had veroorzaakt.

Toch waren ook de eigenaars van deze spullen na afloop tevreden. “Ik ben toch iets wijzer geworden”, zei de eigenares van de waterkoker. “Ik weet nu in elk geval dat ik hem niet naar het afvalpunt breng terwijl hij nog makkelijk gerepareerd had kunnen worden.”

Het volgende Repair Café in De Pijp is op 6 juni. De locatie is nog niet bekend. Nieuws daarover volgt zo spoedig mogelijk!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top