skip to Main Content

Van maandag 31 mei tot en met 6 juni is het weer de Week Zonder Afval. Tijdens deze week geeft Milieu Centraal tal van tips om in jouw dagelijks leven minder afval te produceren. Repareren is daarbij natuurlijk heel belangrijk! Op zaterdag 5 juni staat dit thema centraal.

Graag nodigen we je uit om die dag eens wat aandacht te geven aan een voorwerp in jouw huis. Het hoeft niet kapot te zijn! Vaak kun je voorkomen dat dingen kapot gaat, door op tijd onderhoud te plegen. Ontkalken, smeren, schoonmaken… door dit soort eenvoudige handelingen kun je het leven van veel producten verlengen en er langer van genieten.

Waarom repareren?

Waarom is repareren eigenlijk zo belangrijk? Repair Café-bedenker Martine Postma legt het uit in onderstaande video (vanaf 0.58 minuut):

Lees onze tips!

Kleine mankementen kun je vaak makkelijk zelf verhelpen. Inspiratie nodig? Lees onze artikelen met onderhouds- en repatatietips:

Bekijk het stappenplan van Milieu Centraal

In sommige gevallen is het beter om een kapot apparaat te vervangen in plaats van te repareren. In het onderstaande stappenplan zie je wanneer dat geval is, en wanneer reparatie de beste optie is.

Elke dag een ander thema centraal

Tijdens de Week Zonder Afval staat elke dag een ander thema centraal. Bekijk ze allemaal op de website van Milieu Centraal.

Back To Top