skip to Main Content

Onderdelen- en reparatiewebwinkel ReplaceDirect gaat vrijwilligers van Nederlandse en Vlaamse Repair Cafés trainen in het repareren van kleine consumentenelektronica, zoals smartphones, tablets en laptops. Ook krijgen Repair Café-vrijwilligers korting in de webwinkel van ReplaceDirect. Het Brabantse bedrijf gaat hiervoor een samenwerking aan met Stichting Repair Café International.

Smartphones, tablets en laptops horen steeds meer bij het dagelijks leven. Maar als ze kapot gaan, belanden ze nog vaak bij het grofvuil. Dat kan anders, vinden Repair Café International en ReplaceDirect. Door Repair Café-reparateurs te trainen in het repareren van dit soort artikelen, hopen de partners meer mensen warm te maken voor reparatie van hun kapotte smartphone, tablet of laptop.

Repair Café International en ReplaceDirect zijn beide voorstander van meer repareren. De stichting helpt groepen vrijwilligers op weg met regelmatig terugkerende repareerbijeenkomsten in hun eigen buurt; ReplaceDirect heeft, naast een webwinkel voor onderdelen en accessoires, ook een afdeling waar professionals dagelijks consumentenelektronica repareren.

Reparatiekennis delen
“In Repair Cafés zie je nog weinig bezoekers met kapotte tablets, smartphones en laptops; misschien doordat veel van onze vrijwilligers nog te weinig specifieke kennis hebben over het repareren van dit soort producten”, vertelt Martine Postma, directeur van Repair Café International. “We zijn dan ook erg blij dat ReplaceDirect zijn kennis op dit gebied wil delen.”

Mark Lebouille, directeur van ReplaceDirect: “Wij geloven in een wereld waarin zo min mogelijk devices onnodig worden weggegooid. Het leveren van onderdelen alleen is daarvoor niet genoeg. ReplaceDirect heeft de kennis in huis en helpt klanten om via reparatie de levensduur van apparaten te verlengen. Stichting Repair Café geeft daar met haar vrijwilligers een heel praktische invulling aan. We zijn enorm blij dat we Repair Cafés kunnen helpen om samen een einde te maken aan de wegwerpeconomie.”

Repair Café-vrijwilligers kunnen zich voor de reparatietraining aanmelden via de webshop van Repair Café International.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top