skip to Main Content

Repareren stond op zaterdag 15 oktober wereldwijd volop in de belangstelling. Ter gelegenheid van International Repair Day kon je op honderden plaatsen een Repair Café of andere repareerbijeenkomst bezoeken.

Repair Café-bedenker Martine Postma was in Haarlem. Daar had de provincie Noord-Holland een groot pop-up Repair Café georganiseerd in het provinciehuis. Vrijwilligers van Repair Café Haarlem-West, Vogelenzang en Overveen stonden klaar om de vele bezoekers te helpen met het repararen van hun kapotte spullen.

Nieuwe spullen kopen belast het milieu het meest

Het Repair Café werd geopend door GroenLinks-Kamerlid Kauthar Bouchallikht (zie foto, midden) en gedeputeerde Rosan Kocken, verantwoordelijk voor de circulaire economie in Noord-Holland. Zij wees erop dat de gemiddelde Nederlander het milieu het meest belast door telkens nieuwe spullen aan te schaffen. “Door te repareren in plaats van weg te gooien en nieuw te kopen, kunnen we die impact verkleinen.”

Kauthar Bouchallikht benadrukte dat Nederland in 2050 een volledig circulaire economie wil zijn. “En dat is geen keuze; dat móeten we halen. Daarom moeten we anders leren omgaan met spullen en met grondstoffen.” Tijdens het Repair Café konden bezoekers met eigen ogen ervaren dat je veel spullen relatief eenvoudig kunt repareren, én dat repareren heel veel voldoening geeft.

Video over het pop-up Repair Café in het provinciehuis

De provincie maakte een video over het pop-up Repair Café in Haarlem:

Meer weten

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top