skip to Main Content

Repair Café-reparateurs steken veel op van de speciale reparatietraining smartphones, tablets en laptops, die onze partner ReplaceDirect sinds vorig jaar aanbiedt. Dat blijkt uit een enquête die Repair Café International heeft gehouden onder de deelnemers. Ruim driekwart van de respondenten denkt voldoende te hebben geleerd om de reparaties die tijdens de training aan bod kwamen, zelfstandig uit te voeren.

Ingangspoort van laptop repareren
De 33 respondenten hebben sinds de training al diverse reparaties in praktijk gebracht: schermen en accu’s van iPhones en laptops zijn vervangen, evenals digitizers van de Galaxy Tab en de iPad. De meest uitgevoerde handeling is het repareren van de ingangspoort (DC jack) van een laptop. Tien respondenten hebben deze reparatie, die op de training werd geoefend, intussen in het echt uitgevoerd.

Ook deelnemers die in of buiten hun Repair Café nog geen consumentenelektronica hebben gerepareerd, geven aan dat ze van de training veel hebben geleerd. “Ik heb van een aantal handelingen gezien dat ze heel goed te doen zijn”, schrijft een respondent. “Ik heb veel informatie gekregen over de tools die je nodig hebt”, meldt een ander.

Instructievideo’s op internet
Een deelnemer schrijft dat hij na de cursus nog even twijfelde of hij wel aan smartphone-, tablet- en laptopreparaties moest beginnen. “Toen ben ik internet-demo’s gaan bekijken. Die hebben mij over de streep getrokken. Nu denk ik dat het repareren van deze voorwerpen zeker een hobby zal worden.”

ReplaceDirect geeft de reparatietraining twee keer per maand, op donderdag. Per keer zijn zes reparateurs welkom in de reparatiestudio in Beek en Donk. Ook meedoen? Meld je snel aan!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top