skip to Main Content

DikkeVanDaleHet woord ‘repaircafé’ is officieel een nieuw woord! Het begrip is opgenomen in de Dikke Van Dale, het bekendste verklarende woordenboek van het Nederlands. Voorlopig staat het alleen in de digitale variant. Als het over een paar jaar nog wordt gebruikt, maakt het kans om ook in de papieren versie te worden opgenomen.

Een repaircafé is volgens Van Dale een ‘plaats of bijeenkomst waar defecte apparaten door deskundige vrijwilligers worden gerepareerd’. “Die omschrijving dekt helaas niet de hele lading”, reageert Martine Postma, van Stichting Repair Café Nederland.

Ook spullen zonder stekker
Ze wijst erop dat er in het Repair Café niet alleen apparaten worden gerepareerd. “Je kunt er ook terecht met kleding, tassen, meubels, speelgoed, fietsen en andere kapotte spullen zonder stekker. Eigenlijk met alles. Maar los daarvan is het natuurlijk hartstikke leuk dat het Repair Café in de Van Dale staat.”

Van Dale neemt 120 nieuwe woorden op. Daaronder zijn er meer uit de Repair Café-sfeer: ook ‘samenredzaamheid’, ‘burendag’ en ‘3D-printer’ staan in de lijst.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top