skip to Main Content

Dit bericht is aangepast op 4 oktober 2023

Op zaterdag 21 oktober is het weer International Repair Day. Op deze dag zetten we reparatie wereldwijd in het zonnetje. Thema is dit jaar ‘Repair for everyone’ oftewel: repareren is voor iedereen!

Met dit thema willen we bijvoorbeeld benadrukken dat niet alleen professionele reparateurs toegang moeten hebben tot reparatie-informatie. Ook Repair Café-vrijwilligers en gewone consumenten moeten van deze ondersteuning gebruik kunnen maken. Ook moeten reparaties door een professional betaalbaar zijn, net als reserve-onderdelen. Deze laatste moeten ook breed beschikbaar zijn en snel worden geleverd wanneer ze nodig zijn.

Première van kinderserie over repareren

Saïd en Anna lossen op creatieve wijze hun eigen problemen en probleempjes op

In Nederland gaat op International Repair Day een nieuwe jeugddramaserie van de EO en NPO Zappelin in première. De serie gaat over Saïd (6) en Anna (7). Deze twee kinderen zijn dagelijks te vinden in de Repair Shop van Saïds ouders. Terwijl kapotte spullen daar met goed gereedschap een tweede kans krijgen, lossen de kinderen op creatieve wijze hun eigen problemen en probleempjes op. De serie draait om ‘beter maken’ in brede zin: alles en iedereen verdient een tweede kans. Ook na een fout, conflict of tegenvaller is altijd weer een nieuw begin mogelijk.

Bij de première worden afleveringen van de tv-serie getoond aan jonge kinderen (4 tot 7 jaar oud), in bioscopen in het hele land. Op tien plaatsen kunnen kinderen daarna zelf aan de slag met repareren. Repair Café-vrijwilligers komen naar de bioscoop om de kinderen te helpen met het repareren van kapotte spullen die ze zelf hebben meegebracht. Dat gebeurt in het kader van Cinekid, het jeugdfilmfestival dat elk jaar in de herfstvakantie wordt georganiseerd. Repair Café-vrijwilligers zullen op verschillende dagen en tijden aanwezig zijn in Alkmaar, Almere, Amsterdam (Noord en Bijlmerparktheater), Breda, Hilversum, Maastricht, Rotterdam IJsselmonde, Utrecht en Zaandam.

Meld jouw repareerbijeenkomst aan

Op Repair Day laten we zien dat repareren leuk en inspirerend is. Doe jij ook mee? Meld dan jouw repareerbijeenkomst aan op de website van de Open Repair Alliance. Alle aangemelde evenementen worden weergegeven op de speciale wereldkaart van Repair Day 2023.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top