skip to Main Content
RC_logo2

Repair Cafés hebben in 2019 naar schatting 420.000 kilo afval voorkomen. Dat blijkt uit het jaarverslag 2019 dat Repair Café International onlangs heeft gepubliceerd.

Wereldwijd waren eind 2019 precies 2.000 Repair Cafés actief. Deze houden gemiddeld één keer per maand een repareerbijeenkomst, waarop gemiddeld 25 voorwerpen worden onderzocht. Gemiddeld 70 procent van deze reparaties is succesvol.

Volle Boeing 747

“Als we ervan uitgaan dat een gemiddeld voorwerp een kilo weegt, en als elke maand wereldwijd 35.000 voorwerpen in Repair Cafés worden gerepareerd, dan wordt met 2.000 Repair Café-locaties ter wereld elke maand 35.000 kilo afval voorkomen”, schrijft Repair Café International in het jaarverslag. “Over heel 2019 is dat 420.000 kilo. Dat is ongeveer even veel als een volle Boeing 747, met passagiers, vracht en brandstof aan boord!”

Een volle Boeing 747, met passagiers, vracht en brandstof aan boord, weegt meer dan 400.000 kilo.

Ook in de strijd tegen klimaatverandering hebben Repair Cafés wereldwijd in 2019 hun steentje bijdragen. Repair Café International becijfert dat de 420.000 geslaagde reparaties gezamenlijk tot wel 10 miljoen kilo CO2-uitstoot hebben voorkomen.

Jubileum Celebrating Repair

2019 was een jubileumjaar: het Repair Café bestond in oktober tien jaar. De stichting vierde dat met het jubileumprogramma Celebrating Repair. Onderdeel daarvan waren een groot symposium in Amsterdam, een jubileumtentoonstelling en de presentatie van een nieuwe, frisse huisstijl. 

Download het jaarverslag

Meer lezen over de resultaten van Repair Café International in 2019? Download het jaarverslag 2019.

 

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Mijn vraag is of u evt. een blad heeft van een plafondventilator. Encon E 48BK 122 cm. bij aankoop bleek dat er niet drie maar slechts twee bladen zaten. Bij voorbaat bedankt. Groeten,

  1. Beste mevrouw Elisen,

   Wij van Stichting Repair Café hebben geen onderdelen op voorraad. Alle lokale Repair Cafés opereren zelfstandig. Voor uw ventilator kunt u het beste met een Repair Café in uw buurt contact opnemen om te kijken of er mogelijkheden zijn.
   Hier vindt u een overzicht van alle Repair Cafés inclusief hun contactgegevens.

   Of u neemt contact op met de leverancier, als de levering niet compleet was.

   Veel succes en vriendelijke groet,
   het team van Repair Café International

 2. Is het mogelijk om mijn broodbakmachine en mijn handmixer te repareren? Bij beiden was het probleem dat zowel bij de broodbakmachine als van de mixer, dat tijdens het gebruik mogelijk kortsluiting is ontstaan?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top