skip to Main Content

wereldbolHet aantal Repair Cafés wereldwijd blijft oplopen. Sinds maart van dit jaar zijn er  200 lokale Repair Café-groepen bijgekomen. Vooral in Duitsland neemt het aantal op dit moment razendsnel toe, maar er hebben zich ook nieuwe landen aangesloten bij het Repair Café-netwerk.

Gent is nieuwe Repair Café-hoofdstad
In België en Duitsland gaat het zo goed met het Repair Café dat de Duitse en Belgische partners van Stichting Repair Café Nederland er de handen vol aan hebben. In Duitsland is het aantal Repair Cafés in vijf maanden tijd bijna verdriedubbeld. In Berlijn zijn al tien Repair Café-locaties te vinden.

Afbeelding 6De Repair Café-hoofdstad van de wereld is op dit moment de Vlaamse stad Gent. Die stad telt maar liefst zestien Repair Cafés en stoot daarmee voormalig koploper Amsterdam (vijftien Repair Cafés) van de troon. Het totaalaantal Repair Cafés in België is inmiddels opgelopen tot 175.

Nieuwe landen
Ook in landen waar tot nu toe nog geen Repair Café was, begint het repareren aan te slaan. De afgelopen maanden werden startpakketten besteld vanuit allerlei hoeken van de wereld. Taiwan, Portugal, Denemarken, Zweden en Italië: over de hele wereld willen enthousiaste groepen vrijwilligers hun eigen Repair Café beginnen!

Wil je op de hoogte blijven van Repair Cafés in het buitenland? Houd dan de lijst met alle buitenlandse Repair Cafés in de gaten. Een overzicht van Nederlandse Repair Cafés vind je hier.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top