skip to Main Content

gitaarRepareren houdt niet op bij een kapot tostiapparaat of een scheur in je lievelingsbroek. In veel Repair Cafés kun je tegenwoordig ook met minder voor de handliggende problemen terecht. Zieke planten, een kapotte gitaar, pijnlijke spieren, een foute formule in een excelbestand: niks lijkt de Repair Café-organisatoren te gek te zijn.

Interieuradvies
Jeroen Bosch, organisator van Repair Café Utrecht-Leidsche Rijn, wil met het repareren een stapje verder gaan: “Ik vind het leuk om iets anders te doen en verder te denken dan de materiële zaken. Bij ons kun je daarom ook terecht voor een stoelmassage, fysiotherapie en interieuradvies! Afgelopen zaterdag was er zelfs een advocaat aanwezig die de bezoekers adviseerde op het gebied van letselschade. Allemaal reparaties, maar dan in een wat breder perspectief.”

Repair Café Amsterdam-De Pijp organiseert één keer per maand een speciaal Computer Repair Café. En ook in andere Repair Cafés komt het onderwerp computers vaak terug. Op 19 april werd het team van Repair Café Pijnacker-Nootdorp versterkt door de ‘exceldokter’, die bezoekers hielp met hun kringverwijzingen en andere excel-vraagstukken.

Muziekinstrumenten
In Repair Café Alphen aan den Rijn konden bezoekers afgelopen maand terecht met kapotte muziekinstrumenten. Er werden twee gitaren opgelapt en nieuwsgierige bezoekers kwamen een praatje maken met de reparateur.

Jeroen Bosch van Repair Café Leidsche Rijn wil deze lijn doorzetten: “Op deze manier betrekken we bezoekers nog meer bij het Repair Café en wordt de saamhorigheid in de buurt versterkt.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top