skip to Main Content

SoestEr wordt veel en enthousiast bericht over de Repair Cafés in het land. Vooral de lokale en regionale media zijn dol op de repareerbijeenkomsten. Niet alleen tijdens de opening van nieuwe Repair Cafés komen journalisten langs. Ook bij lokale groepen die al langer bezig zijn, zijn regelmatig media te gast.

Over de laatste editie van Repair Café Culemborg werd juichend bericht door de Culemborgse Courant. De organisatoren hadden een speciale editie bedacht: er was naast het reguliere Repair Café een Kledingruil Café georganiseerd. De ‘Drie Dolle Dwaze Dagen’ leken even verplaatst te zijn naar de zolder van Stadswerkplaats Culemborg, zo meldde de krant.

De Stentor
Dat het eerste Repair Café van Ommen een succes was, was onder meer te lezen in De Stentor. Bezoekers stonden al ruim voor opening te wachten met hun elektrische apparaten. Gelukkig kreeg de enige reparateur al snel hulp van een andere handige techneut. Lees meer in het artikel in de Stentor over het Repair Café.

Soest
Het nieuwe Repair Café in Soest was al bij voorbaat geslaagd, blijkt uit het enthousiaste stuk in de Soester Courant (klik op bovenstaande foto). Op 13 april ging het Repair Café van start. Initiatiefnemer Eric Bach vindt het Repair Café niet alleen duurzaam: “Samen repareren kan ook leiden tot heel leuke contacten in de buurt.” Ook de Weekkrant besteedde aandacht aan het Soester Repair Café.

Veel meer media
Natuurlijk is het bovenstaande maar een greep uit de berichtgeving. Er is nog véél meer media-aandacht voor de Repair Cafés, ook op lokale radio en televisiezenders. Daarnaast zijn niet alleen de regionale media enthousiast over het Repair Café. Ook internationaal doen ‘we’ het goed. Een tv-ploeg van Al Jazeera (programma Earthrise) kwam onlangs naar Nederland en filmde drie dagen lang bij verschillende Repair Cafés. Daarover later meer!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top