skip to Main Content

De herfst is kennelijk een vruchtbare tijd voor het Repair Café. Op diverse plaatsen in het land begonnen lokale groepen in oktober en november met hun repareerbijeenkomsten. De Repair Bus van Stichting Repair Café kon niet overal tegelijk zijn.

Sfeervol
De bus van Stichting Repair Café reist het hele land af om aanwezig te zijn bij de opening van nieuwe Repair Cafés. Maar nu kon de bus het even niet meer bijhouden, want het gaat hard. De volgende nieuwe locaties gingen alvast zónder de bus van start:

Repair Café Stichtse Vecht sloeg in als een bom. Met tassen vol kwamen de bezoekers naar de werkplaats van dagcentrum de Werkspecht in Maarssenbroek. Lees hier een sfeervol verslag van de bijeenkomst.

Dringen geblazen
Ook in Amstelveen was het dringen geblazen. Daar ging op 3 november het eerste Repair Café van start in Ontmoetingscentrum De Meent. De vrijwillige reparateurs konden niet direct alles maken, maar bezoekers die niet aan de beurt kwamen, kunnen het op 1 december opnieuw proberen. Lees hier een verslag.

Maar liefst 70 mensen kwamen op 26 oktober naar Balk om daar het eerste Repair Café Gaasterland bij te wonen. Op deze site kun je foto’s zien van de bijeenkomst. Op 23 november stonden de deuren van Kultureel Centrum ‘t Haske weer open voor bezoekers.

Amsterdam
De hoofdstad is ook weer twee Repair Cafés rijker. Op 17 november gingen de mensen van Stichting Rhizomatic van start met Repair Café Amsterdam-Noord. De eerste bezoeker kwam nota bene uit Leiden, vertelt organisator Daniël. Hij is enthousiast over de bijeenkomst: “We gaan zéker door, vanaf nu iedere zaterdag van 11 tot 3.” En in de wijk Mooi Wildeman (Amsterdam-West) begon op 6 november de eerste repareerbijeenkomst. Meer informatie vind je hier.

Abcoude en Tiel
Ook de Repair Cafés Abcoude en Tiel zijn van start gegaan. In Abcoude wordt nog gezocht naar nieuwe vrijwilligers (meer informatie hier).
En tot slot: Tiel meldt op de eigen website eveneens een succesvolle eerste bijeenkomst. De Repair Bus is al gereserveerd voor de volgende keer: op 12 januari.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top