skip to Main Content

Leren repareren kan deze winter niet alleen bij het Repair Café, ook in het museum. Op de tentoonstelling ‘Rotterdammers – wat maken we nou?’ kunnen ouders en kinderen elke woensdag- en zondagmiddag gratis workshops volgen. Op zondag 14 december laten de reparateurs van Repair Café Rotterdam-Noord je kennismaken met de basistechnieken van elektronicareparaties.

Bij de tentoonstelling ‘Rotterdammers – wat maken we nou?’ gaan Museum Rotterdam en bezoekers op zoek naar wat Rotterdammers maken en wat dit met de stad doet. Tussen 18 oktober en 15 maart kun je er dagelijks Rotterdamse makers aan het werk zien. Je ziet wat er ooit in Rotterdam werd gemaakt, wat Rotterdammers nu maken en wat de toekomst Rotterdams maakt.

Zes workshops
Elke woensdag- en zondagmiddag kunnen kinderen en ouders gratis workshops volgen. De vrijwilligers van Repair Café Rotterdam Noord, Rotterdam-Oude Westen en Vlaardingen geven zes keer een workshop. Tijdens de eerste workshop op 16 november konden kinderen leren hoe ze hun fiets kunnen repareren. Na het volgen van de workshop basiskennis elektronica op zondag 14 december, kun je zelf ontdekken wat er aan jouw apparaat mankeert. Moet je het weggooien of kan het worden gerepareerd?

Workshop basiskennis elektronica: zondag 14 december
Workshop basiskennis naaimachine: zondag 28 december
Workshop fietsen repareren: woensdag 7 januari
Workshop wereld van apparatuur: woensdag 28 januari
Workshop Senseo repareren: zaterdag 28 februari

Tijden: 13 tot 16 uur
Voor wie: volwassenen en kinderen
Kosten: gratis voor bezoekers van Echte Rotterdammers – wat maken we nou?
Locatie: Museum Rotterdam in Las Palmas, Wilhelminakade 326, Rotterdam, 010-2030482

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top