skip to Main Content

Dit artikel is aangepast op 15 maart 2024

In 2024 bestaat het Repair Café 15 jaar! Dat gaan we op diverse manieren vieren. Zo komt er op vrijdag 18 oktober – onze echte verjaardag – een Repair Café XL in Den Haag. In de stad waar de Nederlandse regering zetelt gaan we laten zien waar Repair Café voor staat: voor repareren, maar ook voor samenwerking, vrijwillige inzet en een gedeeld streven naar een duurzame toekomst. Voor dit Repair Café XL zoeken we honderd reparateurs met verschillende reparatievaardigheden uit het hele land. Doe je mee? Meld je dan aan via dit formulier.

Gezamenlijke vlaggenlijn maakt wereldwijde beweging zichtbaar

Tijdens het Repair Café XL willen we ook benadrukken dat Repair Café een wereldwijde beweging is, met aanhangers in meer dan veertig landen, verspreid over zes werelddelen. Daarom nodigen we alle Repair Cafés uit om van textiel een vlaggetje te maken voor een gezamenlijke vlaggenlijn. Repair Café International biedt een patroon en een handleiding voor de werkwijze. Onderaan dit artikel vind je een foto van diverse vlaggetjes die we half maart al hadden ontvangen.

Maak je eigen vlaggetje en stuur het op naar Repair Café International

Doet jouw Repair Café ook mee? Download dan het patroon en de handleiding en gebruik je creativiteit. Stuur het resultaat naar Repair Café International in Amsterdam (ons adres staat in de handleiding). Wij maken van alle inzendingen een – hopelijk heel lange – vlaggenlijn waarmee we de feestlocatie van het Repair Café XL op 18 oktober zullen versieren. Zo kunnen alle Repair Cafés dit feest meevieren.

Meer informatie

 • Download het patroon (printen op A4-formaat) en de handleiding voor het maken van jouw eigen vlaggetje
 • Meld je aan als reparateur voor het Repair Café XL op vrijdag 18 oktober in Den Haag

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Leuk idee van al die vlaggetjes. Ik heb zoiets ook wel eens gedaan bij de viering van een x-jarig bestaan van iets.
  Ik heb toen een (dik) stuk rood touw gehaald (watersportwinkel) en daar alles aan gehangen (vlaggetjes en ook andere attributen). Dat rode touw symboliseerde De Rode Draad Van Het Geheel.
  Misschien een idee voor het 15-jarig bestaan 🙂

  En ik overweeg om mij aan te melden als reparateur op 18 okt (ik ben nu vrijwilliger in Zeist)

  Hartelijke groet, Cees

  1. Beste Lucca, we verheugen ons erop om jullie vlaggetje in de brievenbus te vinden! En we gaan zeker foto’s maken van de vlaggenlijn. Ook gaan we de jubileumdag op video registreren, zodat mensen die er niet bij waren, toch een idee krijgen van hoe het was. In die video zal zeker ook aandacht zijn voor de vlaggenlijn.

 2. Graag zou ik willen weten wat de uiterste inzenddatum is voor een vlaggetje. Vriendelijke groeten
  Trudie.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top