skip to Main Content

Met meer dan honderd bezoekers mag het eerste officële Repair Café van de Verenigde Staten, in Palo Alto in Californië, een groot succes worden genoemd. Bezoekers zijn dolenthousiast over de bijeenkomst. Organisator Peter Skinner is verguld: “It was beyond my wildest hopes!”

Het is inmiddels een bekend beeld: bezoekers die bij een Repair Café aankomen met onder hun arm een kapotte stofzuiger, een stapel kleding of een oude cd-speler. Zo ook bij het eerste Repair Café in Palo Alto, dat werd gehouden in the Museum of American Heritage, MOAH.

Klok
Meer dan dertig vrijwilligers stonden klaar om iedereen te helpen. Peter Skinner: “Er werden vooral veel elektrische apparaten gebracht, maar er waren ook aparte zaken zoals een klok die de verkeerde kant op draaide. Zeker driekwart van de spullen is gerepareerd. Zowel de vrijwilligers als de bezoekers waren erg enthousiast over het concept. Dit is precies wat we nodig hebben.”

Snaar geraakt
De lokale gemeenschap werkte goed mee. Twee mensen kwamen spontaan een grote voorraad gereedschap aanbieden. Er wordt zelfs over gedacht om een lokale uitleenservice voor gereedschap op te zetten. De Palo Alto ACE hardware store had drie fietskoeriers paraat om onderdelen aan te leveren. En de lokale middenstand zorgde voor gratis koffie en donuts. Peter Skinner: “We hebben echt een snaar geraakt bij de mensen. Ze vinden het niet alleen nuttig, maar het is ook in sociaal opzicht een waardevolle toevoeging aan onze gemeenschap.”

Financiering
Op dit moment zijn elders in de Verenigde Staten tientallen lokale groepen bezig met het opzetten van Repair Cafés. De Stichting Repair Café krijgt nog dagelijks verzoeken binnen van enthousiaste Amerikanen die met het concept aan de slag willen. Om die groepen een kwalitatief hoogwaardige ondersteuning te geven, is de Stichting dringend op zoek naar financiering. Directeur Martine Postma: “Dat is echt noodzakelijk. Voor het opzetten en onderhouden van een wereldwijd netwerk van Repair Cafés zijn meer professionele krachten nodig.”

Luister naar een interview met Peter Skinner op CBS radio! Klik op: REPAIR CAFE INTERVIEW KCBS
Hier een artikel in de lokale krant.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top