skip to Main Content

Feest bij de Stichting Repair Café! Afgelopen zaterdag werd bekend dat de Stichting vanaf januari 2011 aan de slag kan met haar plan om het Repair Café in heel Nederland op de kaart te zetten. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt geld be- schikbaar voor een project waarmee de Stichting de komende drie jaar in het hele land Repair Cafés kan helpen oprichten.

“Geweldig nieuws!”, reageert initiatiefnemer Martine Postma. “We hopen hier al maanden op. Het is fantastisch om nu eindelijk duidelijkheid te hebben.”

Duurzame festivals en markten
Onderdeel van het driejarige project is het inrichten van een mobiel Repair Café, dat overal in het land kan verschijnen. “Zo kunnen we geïnteresseerden op iedere mogelijke plaats in Nederland een voorproefje van het Repair Café geven. Maar het mobiele Repair Café is ook geschikt als onderdeel van duurzame festivals en markten. Het is de bedoeling dat je ons komende zomer overal tegenkomt.”

Het project bevat nog meer onderdelen. “Zo gaan we de website uitbreiden tot hét forum over alles wat met repareren te maken heeft en zullen we een uitgebreid informatiepakket samenstellen voor lokale groepen die zelf Repair Cafés willen gaan organiseren.” De Stichting nodigt lokale organisatoren uit om hun interesse nu alvast te laten blijken via [email protected].

De komende maanden benut de Stichting om het project voor te bereiden. Postma: “In het nieuwe jaar worden al onze plannen dan echt werkelijkheid. We hebben er heel veel zin in!”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top